BOZOK ÜNİVERSİTESİ
MEZUNLARI BİRLİĞİ
Mezun Veritabanına kayıtlı öğrenci sayısı 2866

KARİYER SEMİNERİ 5 (CAFER SÖNMEZ-İSMAİL YALÇIN-DURAN TURANÇİFTÇİ)

Bozok Üniversitesi Mezunları Birliği tarafından “Kariyer Semineri” İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz eski mezunlarından. Kayseri Tomarza İlçesi Kaymakamı Cafer Sönmez, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Duran Turan Çiftçi, Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir ve Karaca Tekstil İdari ve Mali işler Koordinatörü İsmail Yalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, konuşmacıların özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Konuşmacıların öğrencilere geleceğe ilişkin endişelerinin olmasının doğal olduğu, ama belirlenmiş hedeflerinde kararlılıkla ve gayretle çalışmaları halinde amaçlarına ulaşılabileceği mesajını verdiği seminerde konuşmacılar kendi hayatlarından kısa kesitler sundular.
Konuşmacılar “Sizler de 5 10 ve 15 yıl sonra kendinizi nerede görmek istediğinizi düşünmelisiniz. İş hayatında kariyer basamaklarını tırmanmak için ODTÜ’lü veya Boğaziçi’li olmaya gerek yok. Önemli olan ne kadar bilgili olduğunuzdur. Biz iş hayatında büyük şehirlerdeki üniversitelerin mezunlarıyla rahatlıkla rekabet edebiliyor çoğu zaman da onları geride bırakabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Duran Turan Çiftçi ise konuşmasında “Okul dönemi insan hayatında çok önemlidir ve çok iyi değerlendirmek gerekir. Yaz aylarını da boş geçirmemek gerekiyor. Ya kamuya yönelik sınavlara çalışmak veya özel sektörde bir işletmede çalışmak akıllıca olacaktır”  dedi.

Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir ve Karaca Tekstil İdari ve Mali işler Koordinatörü İsmail Yalçın ise acımasız rekabet ortamında başarılı olmak için en önemli kaynağının bilgi olduğuna dikkat çeken konuşmasında “İngilizce, bilgisayar bilgisi ve mesleki mevzuata hâkim olmak iş hayatı için hayati derecede önemlidir.  Hiç kimse başarı merdivenlerini elini kolunu sallayarak çıkmamıştır. Başarı istiyorsanız fedakârlık yaparak çalışmak zorundasınız” diyerek de sözlerine son verdi.
"Konuşmacılar adına Karaca Tekstil İdari ve Mali İşler Koordinatörü İsmail Yalçın son olarak “İmkânsızda mümkünü görebilmek, Mehmetlerden birini “FATİH” yapmıştır.. Gemilerin karadan yürütülebileceği fikri, imkânsızda mümkünü görebilmedir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yapılan konuşmaların ardından seminer vermeye Üniversitemize gelen eski mezunlarımız Kayseri Tomarza İlçesi Kaymakamı Cafer Sönmez, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Duran Turan Çiftçi, Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir ve Karaca Tekstil İdari ve Mali işler Koordinatörü İsmail Yalçın’a günün anısına üniversitemiz logosu işlemeli çini tabaklar hediye edildi.
17.05.2013 00:00:00